Home Wie zijn we Vogelinfo Vraag en aanbod Aktiviteiten Wetgeving Contact Links

De Werkgroepen Europese Vogels in een notendop.

Wij zijn een vereniging die liefhebbers en kwekers van één of meerdere soorten Europese cultuurvogels groepeert, met als doel samen die vogels beter te leren kennen, te bestuderen, de kweek ervan te stimuleren, te verbeteren en te vermeerderen, dit in het belang van het vogelbestand.
Onze cultuurvogels" moeten gezien worden als producten van fokkunst en domesticatie. Het beste bewijs van domesticatie zijn de verschillende kleurmutanten in al onze rassen en soorten.

W.E.V.-België ijvert dan ook om alle liefhebbers en kwekers van Europese cultuurvogels samen te brengen in hun organisatie waarbij de beginners kunnen genieten van degelijke informatie en steun van de gevorderden en specialisten met ervaring.

Hiervoor wordt een driemaandelijks tijdschrift “AVIS CULTURA” in full color uitgegeven. Verder zijn er in alle provincies studievergaderingen, wedstrijden, spreekbeurten, dia- en videomontages om de laatste ontwikkelingen in onze hobby up to date te houden.

Elk jaar organiseert W.E.V.-België een Nationaal Kampioenschap en het ORLUX-WEV criterium voor Europese vogels en tevens diverse vogelbeurzen.

Info bij Roger Vanlook    Rozenlaan 26/02     3580 Beringen
     rogervanlook@skynet.be                      tel.: 00 32 11 42.75.72.

Met de W.E.V.

Hoor je wat
Zie je wat
         Leer je wat

W.E.V. een schitterend idee.